Pripravovaný 12. ročník konferencie so zahraničnou účasťou prinesie tému:

„Obnoviteľné zdroje energie pre nízkoteplotné systémy“.

Predpokladaných je 5 monotematických sekcií, v ktorých sa prednášajúci zamerajú na jednotlivé druhy obnoviteľných zdrojov energie (slnečná energia, geotermálna, energia, energia prostredia, či biomasa) a ich využitie pre aplikácie v nízkoteplotných systémoch (vykurovanie, príprava teplej vody, ohrev vody bazénovej...). Účastníci sa dozvedia, ako čo najefektívnejšie využiť obnoviteľné zdroje energie pre poľnohospodárske účely, rekreačné areály a mnoho ďalších praktických informácii.

Veríme, že týmto oslovíme nie len architektov, projektantov, výrobcov zariadení a technológií, ale aj energetikov, ochranárov, prevádzkovateľov a v neposlednom rade audítorov, odborne spôsobilé osoby pre energetickú certifikáciu a zástupcov štátnej správy, vedy, výskumu a školstva. Podujatie sa uskutoční v spolupráci s Československou solárnou spoločnosťou, Slovenskou geotermálnou asociáciou, SK-Biom (Slovenskou asociáciou pre biomasu) a Slovenským zväzom pre chladiacu a klimatizačnú techniku 22. - 23.5. 2012 v Hoteli BONBÓN**** v Dunajskej Strede.

Odborným garantom konferencie je tradične predseda Slovenskej spoločnosti pre techniku prostredia prof.Ing. Dušan Petráš, PhD.