Od reaktívnej k proaktívnej údržbe


Hriňovská tehla, syr Eidam a tradičné maslo sú preslávené produkty mliekarne Koliba. Základný kameň mliekarne, ktorá bola na začiatku zameraná na spracovanie mlieka prevažne z Podpoľania, postavili štyria súrodenci v roku 1992. Koliba nespí na vavrínoch, čoho výsledkom je zavedený systém kontroly kvality výroby HACCP a získané certifikáty STN EN ISO 9001:2008, STN EN ISO22000:2005 a IFS. Začiatkom roka 2011 postavili priamo v areáli mliekarne rozsiahle logistické centrum a v septembri tohto roku bolo vidieť na prevádzke čulý stavebný ruch – dôvodom bola výstavba nových výrobných priestorov na spracovanie srvátky, ktoré boli uvedené do prevádzky v čase písania článku. 

Prevádzkové meracie prístroje ako základ koncepcie Priemyslu 4.0

Priemysel 4.0 sa netýka len prevádzok postavených na zelenej lúke. V prípade vytvárania digitálnych fabrík je potrebné brať do úvahy aj...
Anton Gérer

Môžeme si za nižšiu kvalitu dodávaných služieb a materiálov sami?

Pomerne často sa na Slovensku, ale aj v zahraničí stretávam s prípadmi, keď cena služby alebo materiálu rozhoduje. Napriek tomu, že všetci...
Gabriel Zsilinszki

Operatíva a stratégia

Operatíva nás zamestnáva každý deň, stratégia nás orientuje na budúce ciele. V operatíve riešime naliehavé veci, v stratégií dôležité. Tlak...
Ján Košturiak

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac December 2019 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  
RSS | iCal