„Štadión predstavuje kompaktný priestor s množstvom variabilných požiadaviek na osvetlenie, čo si vyžaduje široké spektrum riešení. V tomto prípade sa Osram osvedčil ako dodávateľ obrovského množstva rôznych typov svietidiel, takže na celom štadióne sú nainštalované svietidlá od jediného výrobcu - od nás“ hovorí Klaus-Günter Vennemann, výkonný riaditeľ obchodnej sekcie spoločnosti Osram pre univerzálne svietidlá. Okrem Varšavy dodala firma Osram svietidlá aj na štadióny v Gdaňsku , Kyjeve a Ľvove. Fasáda Národného futbalového štadióna vo Varšave bola skutočnou ozdobou majstrovstiev. Vyše 1 700 LED diód od spoločnosti Traxon – dcérskej spoločnosti firmy Osram – vytvorilo nádhernú bielo-červenú kulisu v poľských národných farbách.

 Fasáda je viditeľná už z diaľky a svojím prevedením štadiónu prepožičiava neopakovateľnú atmosféru. "Fasádu štadióna sa nám podarilo pretvoriť na obrovskú obrazovku, na ktorej sa zobrazujú výsledky a aktuálny stav zápasov, mená hráčov a rôzne grafické motívy," vysvetľuje Bogumil Stepan, generálny riaditeľ spoločnosti Osram v Poľsku. Na vzájomne poprepájaných segmentoch fasády sú pomocou špeciálne navrhnutých konzol umiestnené stmievateľné LED jednotky Liner XB-36, ktoré umožňujú jednoliate osvetlenie jednotlivých segmentov. Použitím inteligentných systémov ovládania osvetlenia je možné dosiahnuť jedinečné svetelné efekty. Inovatívne technológie od spoločnosti Osram sa uplatnili aj pri riešení osvetlenia trávnika na varšavskom štadióne. Na hraciu plochu vrhá svetlo 450 vysoko výkonných úsporných svetelných zdrojov.

Aj osvetlenie štadióna v Gdaňsku spĺňa všetky požiadavky pre kvalitný televízny prenos zápasov majstrovstiev Európy v HD kvalite bez toho, aby boli diváci na tribúnach oslnení príliš intenzívnym svetlom. Na Ukrajine, ako druhej usporiadateľskej krajine majstrovstiev Európy 2012, boli tiež použité technológie spoločnosti Osram, konkrétne na dvoch štadiónoch. Na Olympijskom štadióne v Kyjeve, ktorého kapacita bola špeciálne upravená pre potreby tohtoročných majstrovstiev na 66 000 miest, sa odohral finálový zápas. Takmer 30 000 vysoko výkonných LED svetelných zdrojov, použitých na osvetlenie schodiska vo vstupnej časti a na dekoratívne osvetlenie baru, dodala dcérska spoločnosť Osram Opto Semiconductors. „Nami poskytnuté LED technológie zabezpečujú energeticky nenáročné, trvácne a bezpečné riešenie osvetlenia vstupného traktu,“ vyjadril sa Nikolaj Dianov, riaditeľ spoločnosti Osram na Urajine.

Na osvetlenie interiéru a okolia kyjevského štadióna bolo použitých celkovo 2 000 vysoko výkonných svetelných zdrojov, 3 400 úsporných žiariviek a 1 300 halogénových žiaroviek od firmy Osram. Vysoká miera energetickej úspornosti a dlhá životnosť svetelných zdrojov prispieva k zníženiu prevádzkových nákladov a produkcie CO2. LED zdroje od spoločnosti Osram pre potreby architektonického osvetlenia štadióna sa inštalovali aj v Ľvove. Na tomto štadióne bolo umiestnených celkovo 2 000 metrov svetelného LED pásu Linearlight Flex, ktorý sa vyznačuje nízkou spotrebou a takmer neobmedzenými možnosťami využitia, vďaka čomu sa aj do najodľahlejších kútov štadióna dostane svetlo z moderných LED zdrojov. Spoločnosť Osram dodáva svetelné zdroje na každý druhý štadión tohtoročných futbalových majstrovstiev Európy.

www.osram.sk