Prevádzková efektívnosť v pivovare vďaka MES


Hlavnými výzvami, ktorým v súčasnosti čelia výrobcovia potravín a nápojov, sú kontrola kvality, bezpečnosť potravín a hygiena. Čoraz viac podnikov zaoberajúcich sa výrobou potravín a nápojov sa obracia na výrobné informačné systémy (angl. Manufacturing Execution Systems, MES), ktorých používanie umožňuje lepšie alokovať zdroje, zjednodušiť procesy a zvýšiť efektivitu a hospodársky výsledok. V pivovare Burton vo Veľkej Británii pristúpili k obnove a modernizácii výrobného systému s cieľom zlepšenia zberu údajov a výkonnosti prevádzky. Perex, ktorý bude chcieť každý čítať a z ktorého sa každý dozvie, o čom článok je, kde sme boli, čo sme videli a čo videli iní, príp. čo nám kto chcel ukázať. Nadpis, perex a čiara majú rovnakú farbu.