Manažérka veľtrhu Anja Schneider je ohľadom tohtoročnej akcie optimistická: „Naše životy stále viac určujú globálne výzvy, ako sú problémy s dodávateľskými reťazcami alebo nedostatok kvalifikovaných pracovníkov. Robotika a automatizácia ako kľúčové technológie na to ponúkajú správne riešenia. Iba vďaka inteligentne automatizovaným a digitálne prepojeným sieťam možno vyrábať ekonomicky a udržateľne. Veľtrh automatica v Mníchove, ktorý sa koná od 27. do 30. júna 2023, ukáže, ako to funguje.“

Už štyri mesiace pred začiatkom akcie bolo na veľtrh prihlásených vyše 600 vystavovateľov z 30 krajín. Vystavovatelia ukážu celý hodnotový reťazec robotiky a automatizácie. Svoju účasť v robotike potvrdili okrem iného ABB, FANUC, Kawasaki, KUKA, Stäubli, Universal Robotics a YASKAWA.

V oblasti montážnej a manipulačnej techniky sú zastúpené napr. AFAG, Bosch Rexroth, DEPRAG, Festo, HAHN Group, Mikron, PIA Automation, Schaeffler, SCHUNK a Weber. Okrem toho budú v Mníchove prezentovať svoje produkty a riešenia ďalší známi vystavovatelia ako Beckhoff, HEIDENHAIN, ifm, Murrelektronik a samozrejme Siemens.

Hlavné témy odzrkadľujú aktuálne trendy

Veľtrh sa tento rok zameria na tri hlavné témy: digitálnu integráciu a umelú inteligenciu (UI), udržateľnú výrobu a budúcnosť práce. Oblasť digitálnej integrácie a UI sa zaoberá okrem iného rozšírenou/virtuálnou realitou a štandardmi pre sieťovo prepojenú výrobu. Udržateľná výroba bude prezentovať témy ako CO2 neutralita, obehové hospodárstvo, flexibilita výroby a tiež zelené technológie. Budúcnosť práce je úzko spätá s pojmami spolupráce človek – stroj, servisná a mobilná robotika. Pod heslom „jednoduchosť použitia“ by okrem veľkých podnikov spracovateľského priemyslu mali mať aj malé a stredné podniky a menej automatizované odvetvia prístup k automatizácii a tým dokázať kompenzovať nedostatok kvalifikovaných pracovníkov.

Odborný sprievodný program veľtrhu

Počas štyroch dní veľtrhu sa návštevníci môžu tešiť aj na bohatý sprievodný program. Okrem osvedčených formátov, ako je start-up aréna, spoločné stánky pre priemyselné spracovanie obrazu alebo inteligentnú údržbu, sa tohtoročný program zameria na nasledujúce témy: mobilné roboty vo výrobe, servisná robotika a podpora mládeže vo vzdelaní.

  • Na poprednom veľtrhu inteligentnej automatizácie a robotiky automatica Mníchov sa stretnete s najnovšími technologickými riešeniami pre všetky priemyselné odvetvia.

  • Veľtrh sa koná prvýkrát paralelne s veľtrhom laserových technológií LASER World of PHOTONICS.

  • Kľúčoví hráči z odboru robotizácie sú už na veľtrh prihlásení.

Bližšie informácie k veľtrhu, zoznam vystavovateľov, ako aj online predaj zvýhodnených vstupeniek je dostupný na nižšie uvedenej adrese.

www.automatica-munich.com