Hlavným cieľom konferencie bolo vytvoriť spoločné fórum pre výskumníkov, pedagógov a používateľov z praxe zaoberajúcich sa problémami riadenia, informačnými a komunikačnými technológiami a ich využitím v praxi. Články na konferenciu mali teoretický a aplikačný charakter. Do programu konferencie boli zahrnuté prednášky popredných domácich a zahraničných osobností z oblasti automatického riadenia, kybernetiky a aplikovanej informatiky (bližšie informácie sú na stránke www.sski.sk).

Tematické oblasti konferencie:

  • metódy a algoritmy modelovania a riadenia spojitých, diskrétnych a hybridných procesov,
  • moderné riadiace, informačné a komunikačné systémy,
  • vnorené, distribuované a sieťové systémy riadenia,
  • aplikácie moderných metód riadenia, informačných a komunikačných technológií v priemyselných procesoch, v mechatronike a službách.

Konferencia svojím zameraním zaujala odborníkov zo Slovenska i zo zahraničia. V tomto roku sa na nej zúčastnilo širokospektrálne odborné fórum zložené z výskumníkov, pedagógov, pracovníkov firiem a používateľov z praxe zaoberajúcich sa komplexnými systémami riadenia, automatizáciou, informatikou a komunikáciami.

Miestom konania konferencie bol štýlový Wellness & Spa Hotel Čertov situovaný v príťažlivom prostredí Lazov pod Makytou v blízkosti lyžiarskeho centra Kohútka. Popri odbornom programe bol pre účastníkov konferencie zabezpečený bohatý spoločenský, kultúrny a športovo-rekreačný program zameraný na spoznávanie pamätihodností regiónu.

Konferenciu podporili popredné slovenské firmy, výrobcovia a dodávatelia riadiacich a informačných systémov – Microstep, Continental, Stimba, Termoreg, Regotrans-Rittmeyer a ďalší.

prof. Ing. Štefan Kozák, PhD.
predseda Slovenskej spoločnosti pre kybernetiku a informatiku pri SAV