Robiť zložité veci jednoducho, to je hlavná zásada silného partnerstva Rittal a Eplan. Naše riešenia zrýchľujú vaše procesy a zvyšujú produktivitu. Váš hodnotový reťazec je optimálne vyladený a efektívny v každej fáze procesu, od inžinieringu, nákupu a výroby až po prevádzku a IT. Podporujeme zákazníkov, aby sa stali víťazmi prostredníctvom racionalizácie procesu zameraného na dosiahnutie nového štandardu Priemyslu 4.0. Už teraz môžete dosahovať vyššiu produktivitu prostredníctvom digitalizácie a prototypov s vysoko kvalitnými dátami a inžinierskymi nástrojmi podporujúcimi 3D zobrazenia. Dokážete byť rýchlejší vďaka rozhraniam medzi nástrojmi Rittal a inžinierskym softvérom Eplan s ohľadom na optimálnu konzistenciu údajov a pracovať s vyššou bezpečnosťou vďaka celosvetovým inteligentným službám a cloudovým riešeniam.

Novinky, ktoré ste nemohli prehliadnuť

Spoločnosť Rittal predstavila nové komplexné inžinierske a automatizačné riešenia na obrábanie rozvádzačov s programom Eplan a platformou rozvádzačov AX a KX s cieľom ešte efektívnejšej výroby rozvádzačov. Rittal predstavil aj svoju novú platformu IT infraštruktúry RiMatrix Next Generation, modulárny systém na flexibilné, bezpečné a rýchle nasadenie dátových centier – od tých najmenších riešení až po veľké projekty.

Eplan predstavil prvé poznatky o svojej novej platforme, ktorá ohlasuje novú éru v oblasti inžinieringu a pokročilých cloudových služieb v rámci Eplan ePulse.

German Edge Cloud predstavil komplexné riešenie Oncite, rýchlo nasaditeľné a dátovo zabezpečené edge a cloudové riešenie na digitalizáciu priemyselných výrobných procesov. Spoločnosť IBM ho teraz rozšírila o svoje riešenie IBM Cloud Pak s cieľom flexibilnejšie integrovať zariadenie do každej úrovne riadenia výroby. Toto riešenie sa už používa v inteligentnej továrni Rittal v Haigeri.

Sprostredkovanie znalostí do hĺbky

Registrovaní návštevníci sa mohli dozvedieť o týchto prelomových a ďalších nových vývojových trendoch priamo na portáli Hannover Messe prostredníctvom celkom 20 živých vysielaní a odborných prezentácií. Špecialisti zo spoločností Rittal, Eplan a German Edge Cloud spolu so svojimi zákazníkmi v rámci nich odpovedali na otázky, ktoré si v súčasnosti kladú rôzne priemyselné odvetvia:

  • Ako možno efektívne implementovať architektúry založené na IIoT a digitalizovať výrobné prevádzky bezproblémovým spôsobom, zatiaľ čo sa prevádzkoví operátori sústredia na svoje hlavné činnosti?
  • Ako možno ešte rýchlejšie vyrobiť panely a rozvádzače, aby sa ďalej znižovali náklady a zvyšovala efektívnosť?
  • Ako vyzerá inžiniering zameraný na budúcnosť prostredníctvom automatizácie s modernými metódami a nástrojmi a ako funguje sieťový inžiniering v cloude?
  • Aký vplyv má súčasný vývoj na trhu v energetickom sektore na výrobu rozvádzačov? Aké sú konkrétne potreby a riešenia zákazníkov?
  • Čo musia ponúkať riešenia IT infraštruktúry, aby dokázali reagovať na aktuálne požiadavky v oblasti škálovateľnosti aplikácií – od tých najmenších po rozsiahle projekty?

To bol len stručný prehľad riešení, ktoré Rittal a jej sesterské spoločnosti predstavili v rámci digitálneho veľtrhu Hannover Messe 2021.

V prípade záujmu o podrobnejšie informácie sa môžete obrátiť na špecialistov spoločnosti Rittal, s. r. o.