Smart Cities Bratislava 2014

20.3.2014, 08:30 - 20.3.2014, 19.30 | Aula Rektorátu STU, Bratislava
Ako môžu vyzerať moderné slovenské mestá za niekoľko rokov či desaťročí? Vedia svoj rozvoj plánovať s ohľadom na trendy energetickej efektivity, chytré infraštruktúry, dopravy a predovšetkým kvalitné podmienky pre život svojich obyvateľov? Medzinárodné skúsenosti a ukážky dobrej praxe zo Slovenska, Rakúska a Česka pri uplatňovaní konceptov chytrých miest prinesie odborná konferencia Smart Cities Bratislava 2014.

Konferencia usporiadaná pod záštitou Ministerstva dopravy, výstavby a regionálného rozvoja SR je určená pre vizionárov z radov zástupcov municipalít aj štátnej správy, architektov, urbanistov, projektantov, energetických a dopravných expertov, realizačných firiem a študentov.

Z programu

Aké sú skúsenosti s uplatňovaním konceptu smart cities vo Viedni, v Bratislave či Prahe? Ako získať peniaze na projekty realizácie konceptu inteligentných miest z európskych dotačných programov, alebo ako môže byť nápomocný building information modelling pre vizualizáciu dát v chytro fungujúcich regiónoch? Vedľa toho téma chytrej dopravy a infraštruktúry, energetiky i energeticky efektívnej výstavby.

Po skončení hlavného programu ponúkame v spolupráci s generálnym partnerom konferencie skupinou saint-Gobain možnosť exkurzie s odborným výkladom do prvej slovenskej stavby ašpirujúcej na ocenenie LEED Platinum, multikomfortného bytového komplexu Zelené Átrium v Trnave.

Úplný program konferencie nájdete tu.

Prihlásiť na konferenciu a exkurziu do Zeleného Átria sa môžete do 18. 3. prostredníctvom online formulára.

Účastnícky poplatok je 20 eur vr. DPH, pre študentov relevantných oborov a členov SKSI 10 eur vr. DPH.

iDB Journal je Mediálny partner podujatia.