Zoznam stránok pre Potravinárstvo
Najväčší český výrobca zemiakového škrobu modernizuje výrobu
Spoločnosť ABB dokončila prvú fázu novej inštalácie systému ABB Ability™ 800xA pre spoločnosť LYCKEBY AMYLEX v Horažďoviciach, ktorá je najväčším výrobcom škrobu v Českej republike.
Roboty SCARA zvýšili efektivitu balenia jogurtov
Priemyselné spracovanie kravského mlieka v Nitre spadá do 20. – 30. rokov minulého storočia. Prvá mliekareň v Nitre sa nachádzala v priestoroch dnešného starého divadla Andreja Bagara. Tá dnešná, stojaca na Cabajskej ulici, prešla viacerými zmenami a modernizáciou. Tesne pred vianočnými sviatkami v roku 1970 bol do skúšobnej prevádzky spustený nový veľký Potravinársky kombinát ako predchodca dnešnej AGRO TAMI, a. s. Od roku 2007 sa majiteľom nitrianskej mliekarne s dovtedajším názvom friesland Slovensko stala Tatranská mliekareň, a. s., Kežmarok. Napriek tomu, že firma Friesland skončila svoju činnosť, mliekareň pokračovala bez prerušenia výroby. Hlavnou motiváciou kúpy nitrianskej mliekarne bol fakt, že ide o modernú a technicky dobre vybavenú mliekareň, ktorá na trh dodáva odlišný sortiment ako mliekareň spod Tatier.
Automatica 2018 – riešenia pre potravinársky, plastikársky aj baliarenský priemysel
Nemecká strojárska asociácia VDMA zvýšila v septembri 2017 svoj odhad pre predaj nemeckej robotiky a automatizácie na rok 2018 zo sedem na jedenásť percent. Tejto oblasti sa však bude dariť aj v medzinárodnom meradle. Vďaka tomuto pozitívnemu výhľadu a množstvu inovácií, ktoré bude potrebné prezentovať, sa väčšina vedúcich spoločností stretne na veľtrhu automatica 2018 v Mníchove v termíne 19. – 22. júna.
Čistá práca v Emi
Dagmersellen, západná časť Zurichu, je sídlom jedného zo závodov spoločnosti Emi, ktorá patrí medzi najväčších švajčiarskych spracovateľov mlieka. Závod v Dagmersellene sa špecializuje na výrobu práškového mlieka a mozzarelly. V súlade s hlavným konceptom mliekarne, ktorý súvisí s udržateľnosťou výroby mliečnych výrobkov, sa podnik sústredí aj na efektívne využívanie a spotrebu energií v rámci procesov čistenia odpadových vôd.
Vysokorýchlostný zber mrazených potravín
Zákazník z potravinárskeho priemyslu mal vo výrobnom závode problém s ergonómiou. Pracovníci na výrobnej linke museli na dopravníkovom páse s vysokou rýchlosť ručne rozdeľovať nanuky do skupín a na výstupe ich ukladať do zásobníkov. Výstupné zásobníky na konci dopravníka tvorili prestupný bod pred automatizovaným balením, označovaním a finálnou expedíciou. Ergonomicky neúnosný proces si vyžadoval modernizáciu.